Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Αμερικανοί επισκέπτονται τα Σεπόλια και τις γειτονιές που μεγάλωσαν οι Αντετοκούνμπο

 Τη γειτονιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο επισκέπτονται οι Αμερικανοί τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα, θέλοντας να μάθουν τη μαγική διαδρομή του από την ανέχεια ως την κορυφή του κόσμου.

Με το όνομα του στα χείλη τους και εκστασιασμένοι

για τα όσα έχει πετύχει ο «Greek Freak» στο NBA, ταξίδεψαν από την άλλη άκρη του πλανήτη – από το μακρινό Μιλγουόκι – μέχρι τα Σεπόλια.

«Το γεγονός πως ο Γιάννης είναι από την Αθήνα, τον κάνει πρεσβευτή της πόλης, της χώρας. Είναι πολύ ταπεινός και πολύ δοτικός, οπότε ήρθαμε να δούμε την περιοχή που μεγάλωσε», λένε όσοι έρχονται από το εξωτερικό στα Σεπόλια.

MVP στο σπουδαιότερο και ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ένας πραγματικός υπεραθλητής, αλλά για τον γνωστό Αμερικανό δημοσιογράφο John Mercury και τους υπόλοιπους φαν του που έφτασαν στα Σεπόλια, είναι απλά ο «Γιάννης της καρδιάς τους». «Στο Milwaukee ο Γιάννης είναι σταρ και είναι καλός άνθρωπος. Ο Γιάννης είναι η καρδιά της πόλης μας οπότε ήρθαμε στην καρδιά της πόλης σας για να δούμε το μέρος που ο Γιάννης έγινε άντρας», δήλωσε ο John Mercury στην κάμερα του MEGA.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, και ο John Mercury θέλησε να μαθει τι σημαίνει ο Γιάννης Αντετοκουμπο για τους Έλληνες. 

O Γιάννης Τζίκας, είναι ένας άνθρωπος που έχει σημαδέψει τη ζωή του Γιάννη στα παιδικα του χρόνια στα Σεπόλια. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας από την οποία περνούσε καθημερινά ο «Greek Freak» δηλώνει υπερήφανος. «Όλη η Ελλάδα είναι υπερήφανη για αυτό το παιδί, μας κανει υπερηφανους σε κάθε αγωνα και με κάθε του πράξη μας κανει υπερήφανους», δήλωσε ο κ. Τζίκας.

Η κυρία Καίτη, σύζυγος του Γιάννη Τζίκα συγκινείται όταν σκέφτεται τα πρώτα βήματα της οικογένειας και των παιδιών, αλλά κυρίως τον δύσκολο δρόμο τους μέχρι το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

«Όσα έχουμε ζήσει με τα παιδιά όσο ήταν εδώ και πριν πάνε NBA είναι σαν χτες για μένα. Θυμάμαι την κάθε στιγμή με συγκίνηση, σαν να μη πέρασε μία μέρα», είπε η κυρία Τζίκα.

Με τα καλύτερα λόγια μιλάει ο Γιάννης Τζίκας και για τον Θανάση Αντετοκούνμπο. «Ο Θανάσης ξεσηκώνει τους πάντες και τα παντα, ξεσηκώνει εξέδρες, ξεσηκώνει φιλάθλους, ξεσηκώνει με τις φάσεις που κάνει» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου