Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Τον σκότωσε «δικός του άνθρωπος» στο ελαιοτριβείο

 Ηταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα για νεκρό άνδρα σε σπίτι δίπλα από ελαιοτριβείο στην περιοχή Εφύρα του Δήμου Ηλιδας του Νομού Ηλείας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της ΕΛΑΣ, από την Αμαλιάδα.

Βρήκαν σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού να κείτεται νεκρός ένας άνδρας, με πέντε χτυπήματα στο κεφάλι, εκ των οποίων το ένα,

όπως αποδείχθηκε από την αυτοψία του ιατροδικαστή μετά από λίγη ώρα, ήταν το μοιραίο για τη ζωή του.

Νεκρός ήταν ο 67χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος διέμενε στο σπίτι αυτό μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Αγγελο, o oποίος έκανε και το τηλέφωνο στην Αστυνομία όταν βρήκε, όπως είπε, νεκρό τον αδελφό του. Το θύμα ήταν συνταξιούχος και μάλιστα ελάμβανε δύο συντάξεις: Μία από την Ελλάδα και μία από τη Σουηδία, όπου είχε εργαστεί ως αρχιτέκτονας για πολλά χρόνια.

Ο αδελφός του, Αγγελος, επειδή έμεναν μαζί, κλήθηκε αμέσως για κατάθεση στην Αστυνομία, αλλά μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχε προκύψει κάτι χειροπιαστό από τους άνδρες της Ασφάλειας. Δεν είχε βρεθεί, δηλαδή, ποιος δολοφόνησε τον 67χρονο.

Για κατάθεση εκλήθη και ο ανιψιός του θύματος και γιος του μεγαλύτερού του αδελφού, που είχε το ελαιοτριβείο δίπλα από το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός.

Η οικογένεια έχει έναν ακόμα αδελφό, τον πρώην αντιδήμαρχο του Δήμου Ηλιδας, Κώστα Αναγνωστόπουλο (τομεάρχη Αγροτικών Θεμάτων Δυτικής Ελλάδας της ΝΔ και μέλος της ΔΕΕΠ Ηλείας της ΝΔ), που δήλωσε: «Ο Μπάμπης ήταν ο πιο καλή ψυχή του χωριού, συντηρούσε ανθρώπους, δεν είχε ζητήσει ποτέ από κανέναν τίποτα, άλλωστε είχε την οικονομική επιφάνεια να ζει κι εκείνος και να ζει και τον πιο μεγάλο μας αδελφό, τον Αγγελο, ο οποίος εργαζόταν στην Εφορία, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε. Είμαστε συντετριμμένοι όλοι…»

Στο δωμάτιο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, βρέθηκαν πολλά ίχνη από το έγκλημα και πολλές κηλίδες αίματος. Ολα δείχνουν πως ο θάνατος επήλθε από χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο όμως, παρότι άνδρες της ΕΛΑΣ χτένισαν την περιοχή, δεν είχε βρεθεί ως χθες βράδυ.

Οι έμπειροι αξιωματικοί βάσιμα εικάζουν ότι πρόκειται για ένα μακρύ ξύλο με κόχη, με το οποίο ο δράστης κατάφερε τα πέντε κτυπήματα στο κεφάλι του 67χρονου.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, η Ασφάλεια της Αμαλιάδας και η τοπική Αστυνομία συνέχισαν σε κάθε επίπεδο τις έρευνες. Οι αστυνομικοί της Αμαλιάδας έζωσαν από την πρώτη στιγμή τις εγκαταστάσεις, ενώ χθες το πρωί μετέβη από την Πάτρα ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε πέντε κτυπήματα στο κεφάλι από θλων όργανο.

Ηδη, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες των δύο αδελφών έχουν εξετασθεί από την Αστυνομία για να διακριβωθεί αν το θύμα είχε (και με ποιους) διαφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανθρωποκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου