Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Πρόγραμμα για την πρόληψη καρκίνου του μαστού

Ο Δήμος Σκύδρας, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών που υλοποιεί μέσω του ΚΕΠ Υγείας, δημοσιοποιεί περαιτέρω το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού – «Φώφη Γεννηματά».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σ΄όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Οι δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι οι εξής

:

α) εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας

β) κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)

γ) υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)

Όσες γυναίκες από την περιοχή του Δήμου Σκύδρας ενδιαφέρονται σχετικά και δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση μπορούν ν΄απευθύνονται για τη διαδικασία απόκτησης του παραπεμπτικού στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας, τηλ.:2382050000 και 2382350040.

Στη συνέχεια κάθε γυναίκα μετά την απόκτηση του παραπεμπτικού μπορεί ν΄απευθύνεται σε συνεργαζόμενο κέντρο εξετάσεων για να κλείσει την ημερομηνία της εξέτασής της.

Για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες για το ποια είναι τα «Συνεργαζόμενα Κέντρα Διενέργειας Εξετάσεων», όπως και για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο: https://mastografia.gov.gr/

Το πρόγραμμα βρίσκεται σ΄εξέλιξη κι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους, ωστόσο η επίσπευση της εξέτασης μπορεί να είναι καθοριστικής και ζωτικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου