Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Προκοπίδης Ευάγγελος : Είμαστε το αύριο που έρχεται !!!! Δεν θα υποκύψουμε σε σειρήνες, δεν θα ακολουθήσουμε άλλους, σε σκοτεινά μονοπάτια...

 Συνέντευξη στο POZAR NEWS, του υποψήφιου Δημάρχου Αλμωπίας Προκοπίδη Ευάγγελου.

Κύριε Προκοπίδη σας καλωσορίζουμε  στο POZAR NEWS και θα θέλαμε να μας πείτε , θα είστε  υποψήφιος δήμαρχος το 2023 ή διερευνάτε το θέμα;

 Κατά γενική ομολογία ο συνδυασμός μας είχε μια άκρως πετυχημένη παρουσία στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, με θέσεις με προτάσεις και εποικοδομητική κριτική.

Μετά την δήλωση του κ. Χατζηδημητρίου, να μη συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές, μου προτάθηκε να διερευνήσω τις δυνατότητες μιας επιτυχούς παρουσίας μας. Το κλίμα που συνάντησα ήταν άκρως θετικό και προχώρησα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου.

Συγχρόνως ανακοίνωσα μια σειρά προγραμματικών προτάσεων και τις προτεραιότητες της προσπάθειας που επιχειρούμε. Βασικά σημεία του προγράμματος, ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία. Κυρίαρχα στοιχεία, η καινοτομία και η εξωστρέφεια.

Προχωράμε στη συγκρότηση του βασικού κορμού του διοικητικού σχήματος,  με το οποίο θα επιχειρήσουμε να διοικήσουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών.

 Ποια η κατάσταση του δήμου Αλμωπίας με τη σημερινή δημοτική αρχή;

 

Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές για μια χαμένη τετραετία.

Οι πολίτες έχουν απογοητευθεί και δεν τρέφουν καμία ελπίδα στις παρατάξεις που συν διοίκησαν και οδήγησαν το Δήμο σε τραγικά αδιέξοδα.

Η σημερινή τραγική κατάσταση έχει ονοματεπώνυμο: Χρήστος Μπάτσης & Νίκος Παρούτογλου.

Σήμερα, παρουσιάζονται στους δημότες και διεκδικούν τη ψήφο τους, χωρίς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Η πλήρης απαξίωση στη λειτουργία του Δήμου, οι απευθείας αναθέσεις, οι ρουσφετολογικές προσλήψεις, οδηγούν το Δήμο πολλές δεκαετίες πίσω, σε μια εποχή που οι συνδημότες μας, έχουν γυρίσει την πλάτη.

Η σύγχρονη εποχή, απαιτεί υλοποιήσημες προτάσεις, αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιοπιστία. Αυτό πρεσβεύει ο συνδυασμός μας.

 

Συνηθίζεται προεκλογικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι να δηλώνουν ανεξάρτητοι  και την επόμενη μέρα των εκλογών ταυτίζονται με το κόμμα το οποίο πρεσβεύουν.

Εσείς τι σκέφτεστε, θα είστε υποψήφιος κάποιου κόμματος;

 

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ότι ο συνδυασμός μας, έχει ως βασικό του στόχο, την ενασχόληση και την επίλυση θεμάτων που αφορούν την Αλμωπία.

Συγκροτείτε από  ενεργούς πολίτες, με ξεχωριστή παρουσία και δράση, στους τομείς ενασχόλησής τους.

Είναι μια πολυσυλλεκτική και αυτοδιοικητική προσπάθεια, με γνώμονα την ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες της Αλμωπίας.

Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς. Εκφράζονται όλες  οι τοπικές κοινότητες, όλες οι παραγωγικές ομάδες, όλες οι ηλικίες και δημιουργούμε κλίμα αισιοδοξίας και εκλογικής νίκης.

Τα μέλη του συνδυασμού μας, ενδεχόμενα να έχουν  αναφορά  ή να είναι μέλη κάποιου πολιτικού φορέα. Αυτό δεν δεσμεύει τη λειτουργία του συνδυασμού και την δυνατότητα αυτόνομης παρουσίας και ανεξάρτητης λειτουργίας, σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις που έχουμε καταθέσει.

 

 Το κλίμα των υποψηφίων δεν είναι ιδιαίτερα καλό ως προς την συμμετοχή των συμπολιτών μας στα ψηφοδέλτια, εσείς αντιμετωπίζεται τέτοιο θέμα;

 

Σε γενικές γραμμές διαπιστώνω ότι υπάρχει διάθεση μεγάλου αριθμού συνδημοτών μας για την ενασχόληση τους με τα κοινά και τη διαμόρφωση θετικών συνθηκών, που θα βοηθήσουν στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Αυτό το κλίμα θα πρέπει να το αξιοποιήσουν όλοι οι συνδυασμοί. Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,διαμορφώνοντας ένα μοντέλο πιο συμμετοχικό που θα αξιοποιεί όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό. Να αισθανθούν οι πολίτες ότι συνδιαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα μέσα από ανοικτές διαδικασίες και ότι σε καμία περίπτωση, αυτό δεν είναι κάτι που έχει διαμορφωθεί πίσω από κλειστές αίθουσες και εξυπηρετεί διάφορες σκοπιμότητες.

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι, ότι ο νέος εκλογικός νόμος, συνδέει την εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό των Τοπικών Κοινοτήτων και απαιτεί μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Το πρόβλημα θα προκύψει όταν οι συνδυασμοί αποκτήσουν την τελική τους μορφή και διαπιστωθεί ότι πολλοί φίλοι και συγγενικά πρόσωπα, βρίσκονται υποψήφιοι στους ίδιους ή αντίπαλους συνδυασμούς.

 

Πότε σκοπεύετε να ανακοινώστε κάποιους  από τους συνεργάτες σας ;

 

Έχουμε διαμορφώσει τον βασικό κορμό του συνδυασμού  με ανθρώπους που χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας και που ενστερνίζονται τις απόψεις και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Προτάσεις, για ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας του Δήμου, πιο συμμετοχικό, πιο αποκεντρωμένο, που θα έχει ως κυρίαρχο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η δημοκρατική λειτουργία όλων των φορέων του δήμου, η δημιουργία νέων θεσμών, η αποκέντρωση στη λήψη των αποφάσεων, ο συνεχής έλεγχος  των οικονομικών, οι λαϊκές συνελεύσεις , είναι βασικά στοιχεία στην απαραίτητη  διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς την διοίκηση.

 

Παρόλο που η σημερινή δημοτική αρχή  του Χρήστου Μπάτση δεν τα πάει καθόλου καλά, δεν έχει καρπωθεί κανένας  άλλος συνδυασμός  την αδυναμία, την ανικανότητα αυτής,για ποιο λόγο ;

 

Είναι γεγονός, ότι η Δημοτική Αρχή πελαγοδρομεί, αδυνατεί να αντιμετωπίσει απλά ζητήματα, που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και κυρίως δεν έχει σχέδιο που θα οδηγήσει το δήμο στην επόμενη ημέρα των μεγάλων ευκαιριών.

Απουσιάζει ο ουσιαστικός διάλογος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου.

Αρνήθηκαν την πρόθεσή μας για δημιουργία κλίματος συναίνεσης  σ΄ όλη την λειτουργία του Δήμου  και ο Δήμαρχος επέλεξε να κινηθεί εγωιστικά, έχοντας ως κυρίαρχη άποψη, ότι και μόνοι μας μπορούμε.

Πορεύεται με διευθέτηση προσωπικών ζητημάτων, με δίμηνα στη Λουτρόπολη και εξυπηρέτηση ψηφοφόρων, μετατρέποντας το δημαρχείο σε πολιτικό γραφείο του συνδυασμού του.

Σε αυτό το απαξιωμένο μοντέλο διοίκησης, έχουμε αντιπροτείνει ένα σχέδιο που αφορά τον νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης, στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ένα μοντέλο διοίκησης που οραματιζόμαστε, με την αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων στη λειτουργία του δήμου,την τουριστική προβολή και αξιοποίηση της Λουτρόπολης,την ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας και της μετατροπής της σε μια ελκυστική πόλη για τους επισκέπτες.

Οι προτάσεις μας καθημερινά, γίνονται αποδεκτές  όλο και από περισσότερους συνδημότες μας και όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ήμαστε το αύριο που έρχεται.

 

Χρήστος Μπάτσης και ο Νίκος Παρούτογλου συνεργάσθηκαν τόσο προεκλογικά όσο και ένα χρόνο μετεκλογικά, μήπως τελικά γίνει συγχώνευση των συνδυασμών,βλέπετε κάτι τέτοιο ;

 

Ήταν μια συνεργασία των δύο παρατάξεων, με μοναδικό κίνητρο τη νομή της εξουσίας και τη διανομή έμμισθων θέσεων. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν προσπάθεια μιας υγιούς προγραμματικής σύγκλισης, με την συμφωνία σε ένα βασικό σχέδιο δράσεων. 

Με έναν απαράδεκτο τρόπο, αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης από όλα τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων και των οργάνων διοίκησης του Δήμου. Ήταν μια αντιδημοκρατική πράξη που θα τους χαρακτηρίζει διαρκώς.

Μία συνεργασία που ξεκίνησε μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών και συνεχίστηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής. Φαίνεται ότι η συμφωνία συνεργασίας υφίσταται ακόμα, παρά τις όποιες εικονικές λεκτικές αντιπαραθέσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο συνδυασμός του κ. Παρούτογλου, σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη διάρκεια του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, στάθηκε στο πλευρό του κ. Μπάτση.

Δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον. Ο σοφός λαός δεν λέει τυχαία, ότι από εκεί που πέρασε μια φορά το νερό, πάλι θα ξαναπεράσει...

 

Ο Δημήτρης Μπίνος ανοιχτά τάχθηκε και στήριξε τον συνδυασμό σας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής στον δήμο Αλμωπίας, υπάρχει περίπτωση συγχώνευσης των δυο συνδυασμών ;

 

Ο κ. Μπίνος, για δικούς του λόγους, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, προσπάθησε να κρατήσει μια ουδέτερη στάση. Μία αποστροφή της δήλωσής του θεωρήθηκε εσφαλμένα, ότι “έκλεισε το μάτι” προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.  Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία σύμπλευση των δύο συνδυασμών.

Σε ότι αφορά το μέλλον, έχουμε δηλώσει ότι έχουμε μια αυτόνομη πορεία και έτσι θα συνεχίσουμε.

 

Επικοινωνιακά και οργανωτικά μέχρι στιγμής απουσιάζετε  όλοι σας οι φερόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι , πως θα αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα;

 

Θα μιλήσω μόνο για τον δικό μας συνδυασμό. Είμαστε οι μόνοι μέχρι στιγμής που έχουμε καταθέσει τα βασικά σημεία του προγράμματος μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες με ξεκάθαρες θέσεις. Είναι κάτι που τονίζω συνεχώς, γιατί διαπιστώνω ότι κάποιοι έχουν κρυφή ατζέντα για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τη λειτουργία του Δήμου.

Είμαστε μια υγιής έκφραση της τοπικής κοινωνίας, στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας και στη στήριξη των συνδημοτών μας. Δεν υπάρχουν από πίσω μας οικονομικά συμφέροντα, που προσδοκούν όφελος.

Έτσι πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και το ίδιο θα κάνουμε μέχρι τέλος. Δεν θα υποκύψουμε σε σειρήνες, δεν θα ακολουθήσουμε  άλλους, σε σκοτεινά μονοπάτια...

 

 

2 σχόλια:

  1. Ποιο αύριο τόσα χρόνια στην εξουσια ρε προκοπιδη;
    Είστε ο αυριανισμός που ξαναέρχεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάκη, αρχισαν να σε τρεμουν και γραφουν αθλιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή