Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση του Συντονιστή της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ με τον Δήμαρχο Αλμωπίας.

Είχα την χαρά να συναντήσω τον Δήμαρχο Αλμωπίας κύριο Χρήστο Μπάτση και τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας κύριο Δημήτριο Γιάντση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας με επίκεντρο πολιτικές που συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών όπως η πρόληψη, η προαγωγή της υγείας και ενημερωτικές δράσεις για τα μη μεταδοτικά νοσήματα όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει έμφαση στην ενίσχυση των προληπτικών παρεμβάσεων οι οποίες συνεπάγονται βελτίωση του επιπέδου υγείας προς όφελος της κοινωνίας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων του Υπουργείου Υγείας «Φώφη Γεννηματά» δόθηκε η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν μαστογραφίας σε γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Προς την κατεύθυνση της έγκαιρης ανίχνευσης και θεραπείας πρόκειται να ακολουθήσουν άλλα τρία νέα δωρεάν προγράμματα, εκ των οποίων το πρώτο αφορά την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για γυναίκες ηλικίας 21 έως 65 ετών και τα υπόλοιπα δύο την πρόληψη και τον έλεγχο των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου του παχέος εντέρου σε άντρες και γυναίκες.
Ο κύριος Μπάτσης σημείωσε ότι η έγκαιρη διάγνωση συνεπάγεται αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στην θεραπεία και μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης. Από την μεριά του, ο κύριος Γιάντσης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έχει προβεί σε ενημερωτικές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού και την κακοποίηση των γυναικών, καθώς και στην πραγματοποίηση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών. Επιπλέον, δύο φορές σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μία με την AXION HELLAS, δόθηκε η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, ιατρικής εκτίμησης και ενημέρωσης για πληθώρα ιατρικών θεμάτων στους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας. 
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση και τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας Δημήτριο Γιάντση για την εφαρμογή πολιτικών οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση του επιπέδου υγείας και ευεξίας των πολιτών και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου