Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΤΕΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Στεκόμαστε απέναντι στις επιλογές των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος των δημόσιων ΚΤΕΟ

«Τίτλους τέλους» έβαλε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου στη λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ των Π.Ε. Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας, υλοποιώντας την πολιτική απαξίωσης των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Με αίολα  επιχειρήματα ότι «το σύνολο των εσόδων αποδίδεται στο κεντρικό κράτος και όχι στην Περιφέρεια» κλπ και πατώντας στην τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, για την οποία είναι συνυπεύθυνος,

με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας τους!!!!

Η Απόφασή της αυτή που αποτελεί συνέχεια και πανομοιότυπη πολιτική, αυτής που εφαρμόζουν κι άλλοι Περιφερειάρχες προκειμένου να στηρίζουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ των περιοχών τους, που έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στο κλείσιμο δεκάδων δημόσιων ΚΤΕΟ, αναδεικνύει τι σημαίνει στήριξη του ανταγωνισμού, τι σημαίνει συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ και λοιπών δομών, αναδεικνύει για ποιανού όφελος δουλεύουν το αστικό κράτος και τα θεσμικά του όργανα.

       Στεκόμαστε απέναντι σε αποφάσεις απαξίωσης και αποφάσεις κλεισίματος δημόσιων ΚΤΕΟ από Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

       Η προώθηση και εφαρμογή της λογικής «κόστους -  οφέλους» στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών συνδέει την ύπαρξή τους με τα έσοδα και την ανταποδοτικότητα κι όχι με την υποχρέωση του κράτους να καλύπτει υπαρκτές λαϊκές ανάγκες.

       Η υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανέναν που στηρίζει την πολιτική της απαγόρευσης των προσλήψεων και της μείωσης του μισθολογικού «κόστους».

Στεκόμαστε απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και ζητάμε:

  • Να σταματήσουν όλοι οι σχεδιασμοί κλεισίματος δημόσιων ΚΤΕΟ.
  • Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις που απαξιώνουν τη λειτουργία τους.
  • Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.
  • Να προωθηθούν ρυθμίσεις για δωρεάν κάλυψη από τα δημόσια ΚΤΕΟ των ΙΧ αυτοκινήτων των ευπαθών ομάδων, του στόλου των δημόσιων συγκοινωνιών κλπ.

 

Κοιν/ση

1. ΕΝΠΕ

2. Περιφερειάρχες της χώρας

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                 ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου