Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Ο Κορεάτης Μουν Ντάε Σουνγκ στον τάφο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη συγκλόνισε όχι μόνο τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και την παγκόσμια οικογένεια του ταε-κβο-ντο. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του 2004 και στο Πεκίνο το 2008, άφησε την τελευταία του πνοή στις 14/10/2022 νικημένος από τον καρκίνο και στο άκουσμα της τραγικής είδησης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αντιμετώπισαν και εξέφρασαν τα συλληπήρια τους στην οικογένειά του.

Ένας εξ αυτών, όμως, ο Κορεάτης Μουν Ντάε Σουνγκ,

με τον οποίο ο Νικολαΐδης είχε τεθεί αντιμέτωπος στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά των Αγώνων της Αθήνας, τίμησε με έναν άκρως ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη του Έλληνα Ολυμπιονίκη, επισκεπτόμενος ο ίδιος τον τάφο του.

Ο Κορεάτης πρωταθλητής του ταε-κβο-ντο επισκέφθηκε τον τάφο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη προκειμένου να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την μνήμη του και στις δηλώσεις που έκανε στην κρατική τηλεόραση ανέφερε:

Με τον Αλέξανδρο είχαμε μία δυνατή σχέση, για μεγάλο διάστημα. Αγαπούσε την Κορέα, όπως κι εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι, είχαμε μία πολύ δυνατή σχέση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου