Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Παρατείνεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους, στην Έδεσσα. Ιορδάνης Τζαμτζής: «Συγκινητική η συμπόνια που δείχνουν οι συμπολίτες μας» .

 
Συγκινητική είναι ανταπόκριση των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Για το λόγο αυτό παρατείνεται η προθεσμία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια αλληλεγγύης, μέχρι την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.  

Είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στη Διεύθυνση Υγείας, ισόγειο είναι:

Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ)

Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

Εμφιαλωμένα νερά.

Ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν σ’ αυτή την προσπάθεια, χάρις στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τους διακρίνει, όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, εξέφρασε την βαθειά οδύνη του για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπων και κάλεσε τους πολίτες της Πέλλας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα αυτής της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, που έπληξε την νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου