Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες


Την πολλά υποσχόμενη αγορά του Βελγίου προσέγγισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχοντας και φέτος σ
τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Salon des Vacances”, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023.

Η έκθεση “Salon des Vacances” αποτελεί ένα από

τα πιο σημαντικά τουριστικά γεγονότα στο Βέλγιο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η φετινή, 64η διοργάνωση συγκέντρωσε 70.000 επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ.όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνεκθέτης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνα της διοργανώτριας εταιρείας της “Salon des Vacances”, παρά την ενεργειακή κρίση, οι Βέλγοι εξακολουθούν να ταξιδεύουν και προγραμματίζουν τις διακοπές τους με κριτήρια το κόστος του ταξιδιού (55%), τον καιρό (43%) και τη φυσική ομορφιά του προορισμού (38%). Στην επιλογή του προορισμού, το 22% των επιλογών συνδέεται με τη γαστρονομία και το 21% με τις πολιτιστικές δραστηριότητες, που αποτελούν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη φετινή έκθεση, ιδιαίτερα θετικά ήταν τα μηνύματα για τον προορισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους επαγγελματίες της αγοράς και τους tour operators, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αύξηση των προ-κρατήσεων για το 2023. Αξίζει να τονιστεί ότι το Βέλγιο κατατάσσεται στην όγδοη θέση εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Επιπλέον, με βάση πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της “ΤUI Belgium”, ένας στους δύο Βέλγους είναι βέβαιο ότι θα πάει διακοπές το 2023, ενώ το 59% δήλωσε ότι θα πάει ακόμη και δύο ή περισσότερες φορές διακοπές το χρόνο. Η μέση δαπάνη ανά άτομο για αεροπορικό ταξίδι ανέρχεται σε €1.330, καταγράφοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το 2019. Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία κατατάσσονται στις τρεις πρώτες θέσεις και μάλιστα έχουν ισχυρότερες πωλήσεις από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον Piet Demeyere, Υπεύθυνο Επικοινωνίας της TUI.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος τόνισε: ’Η αγορά του Βελγίου είναι πολύ σημαντική για την Κεντρική Μακεδονία, καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις που διασυνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις Βρυξέλλες όλο τον χρόνο, αλλά και διότι οι Βέλγοι τουρίστες θεωρούνται από τους πιο ποιοτικούς Ευρωπαίους επισκέπτες για έναν προορισμό, δαπανώντας αναλογικά ένα πολύ μεγάλο ποσό για τις διακοπές τους’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου