Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “TUTTOFOOD” (8-11 Μαΐου 2023, Μιλάνο)


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, 
προτίθεται να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “TUTTOFOOD 2023”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2023, στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου κέντρου εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano” στο Μιλάνο.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες μεγάλες και υγιείς αγορές.

Η διεθνής έκθεση “TUTTOFOOD” αποτελεί την 3η μεγαλύτερη έκθεση

τροφίμων και ποτών στο κόσμο, μια έκθεση B2Β που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τους παραγωγούς και τους διανομείς ποιοτικών προϊόντων από ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και ποτών. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πλατφόρμες επιχειρήσεων και περιεχομένου για ολόκληρη την κοινότητα τροφίμων στον κόσμο, όπου η παράδοση των τροφίμων συναντά την καινοτομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του 2021 συγκέντρωσε 1.472 εκθέτες από 31 χώρες (17% διεθνείς εκθέτες) και 40.000 αγοραστές από 111 χώρες, όπου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαγγελματικές συναντήσειςοι οποίες απέφεραν σημαντικά εμπορικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειάς μας για τρίτη φορά στην εν λόγω έκθεση είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η περαιτέρω ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα της σε μία τεράστια αγορά, όπως η Ιταλική, η οποία μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις εξαγωγών ελληνικών προϊόντων με αυξημένη ζήτηση για ελληνικά, ποιοτικά προϊόντα.

Για τη συμμετοχή της στην Έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των επιχειρήσεών της, με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

- Λειτουργική ξύλινη κατασκευή περιπτέρου, με σήμανση της Περιφέρειας μας

- Άρτιο και λειτουργικό εξοπλισμό περιπτέρου (infocounter, τραπέζια, καρέκλες, βιτρίνες, ράφια κ.ά.)

- Γραφικά περιπτέρου σε φωτεινό διαφανοσκόπειο και στο infocounter,

- Λειτουργικές ανάγκες περιπτέρου (ρεύμα, καθαρισμός κ.λπ.)

- Μεταφορά εκθεμάτων ξηρού φορτίου και παράδοση στο περίπτερο. Στην προσφορά δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά προϊόντων ψυγείου ή κατεψυγμένων, για τα οποία θα υπάρξει ανάλογη επιπρόσθετη επιβάρυνση. Επίσης, δεν περιλαμβάνονται επιπλέον χρεώσεις για τη μεταφορά προϊόντων που υπόκεινται σε τελωνειακούς δασμούς (αλκοολούχα ποτά, καφές κ.λπ.) και δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή εκθεμάτων

- Βασική καταχώρηση στον επίσημο έντυπο κατάλογο της έκθεσης καθώς και στο Virtual Market Place στην ιστοσελίδα της έκθεσης

- Παρουσία στελεχών της GREAT EXHIBITIONS για την εύρυθμη λειτουργία της συμμετοχής αλλά και την κάλυψη αναγκών κατά την προετοιμασία αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης

- Πρόσκληση αγοραστών του κλάδου για επίσκεψη στο χώρο συμμετοχής της GREAT EXHIBITIONS.

- Παροχή στοιχείων για την αγορά

- Εξασφάλιση πρόσθετων (προαιρετικών) παροχών με επιβάρυνση του εκθέτη (επιπλέον γραφικά, ψυγείο, t.v., σύνδεση internet, λοιπός εξοπλισμός, υπηρεσίες μετάφρασης, κ.λπ.)


Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ TUTTOFOOD 2023) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr, το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).


Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου