Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η ημερίδα για τις Πρώτες Βοήθειες

Με σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η ημερίδα με θέμα: « Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Σκύδρας μέσω του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης

Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) Έδεσσας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο χαιρετισμό της καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους. Υπογράμμισε τη σημασία αυτών των ημερίδων για την ενημέρωση κι εκπαίδευση των πολιτών γιατί οι γνώσεις που αποκτώνται για την παροχή των πρώτων βοηθειών μπορεί να είναι καθοριστικές για τη ζωή όλων μας. Η Δήμαρχος επανέλαβε την πρόταση της για την αναγκαιότητα της διδασκαλίας των Πρώτων Βοηθειών σ΄ όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει και θα εντείνει στο μέτρο του δυνατού τις δράσεις πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Κλείνοντας ευχαρίστησε την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ευφροσύνη Κρητίδου, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και βεβαίως τους εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β.


Στη συνέχεια οι εκπαιδευτές – διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Πέτρος Στανίσης και Βασίλης Μπακάλης παρουσίασαν με θεωρία και πρακτική τις παρακάτω θεματικές ενότητες της ημερίδας:

· Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση ΚΑΡ.Π.Α. ( θα γίνει επίδειξη με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή )

· Πνιγμονή

· Λιποθυμικά επεισόδια και επιληπτικές κρίσεις

· Τραυματισμοί

· Εγκαύματα

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με απαντήσεις και συμβουλές από τους εκπαιδευτές με βάση τις διευκρινήσεις που ζήτησαν και τα ερωτήματα που έθεσαν οι παριστάμενοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου