Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών


Το τελευταίο τριήμερο συνελήφθησαν 6 άτομα σε 5 ξεχωριστές περιπτώσεις για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνολικά 6 άτομα σε 5 ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν

:

·         47 δενδρύλλια και φυτά κάνναβης,

·         1 κιλό και 741,87 γραμμάρια κάνναβης,

·         196,62 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,

·         5,4 γραμμάρια κοκαΐνης,

·         7 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD,

·         2 φιαλίδια με έλαιο κάνναβης,

·         3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

·         το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

 

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη το απόγευμα της 15ης Μαΐου 2023 σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην αυλή της οικίας του καλλιεργούσε 42 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 160 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 8,7 γραμμαρίων.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη το βράδυ της 15ης Μαΐου 2023 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «ROXY», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         6 συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 1 κιλού και 156 γραμμαρίων,

·         κατεργασμένη κάνναβη βάρους 75 γραμμαρίων,

·         κοκαΐνη βάρους 4,36 γραμμαρίων,

·         7 χαρτάκια εμποτισμένα με LSD,

·         1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

·         το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

 

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη το βράδυ της 15ης Μαΐου 2023 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 487,7 γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του.

 

Στην τέταρτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (17 Μαΐου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ø  121,62 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,

Ø  89,47 γραμμάρια κάνναβης,

Ø  μικροποσότητα κοκαΐνης,

Ø  2 φιαλίδια με έλαιο κάνναβης και

Ø  το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ.

Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθη χθες (17 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αποθήκη της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 φυτά κάνναβης. Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα.

 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου