Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ​«ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ»














Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης ενημέρωσε πριν από λίγο τον Γιώργο Καρασμάνης ότι σήμερα υπεγράφη η δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου Φράγματος Αλμωπαίου.

Ταυτόχρονα, στο ΕΣΗΔΗΣ αναρτήθηκε η απόφαση και, μέχρι τις 30/6 μπορούν να υποβάλλονται οι προσφορές των ενδιαφερομένων για την ανάληψη του έργου.

·         Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης με Δελτίο Τύπου προ 4ημέρου (το οποίο επισυνάπτεται) είχε προαναγγείλει την απόφαση για την δημοπράτηση του έργου. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:

«ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ»

Όπως ενημερώθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη, εντός των ημερών βγαίνει η προκήρυξη δημοπράτησης του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος Αλμωπαίου που, ως γνωστόν, θα κατασκευαστεί από το ΣΔΙΤ και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Μέχρι το τέλος του έτους θα προκύψει ο τελικός ανάδοχος και, μέσα στο 2024, ξεκινά η κατασκευή του. Δεδομένου δε ότι από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2025!

¨Μπαίνει μπροστά¨ λοιπόν ένα σημαντικό κομμάτι του μεγάλου έργου με το οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης έχει ταυτιστεί επί σειρά ετών και με ¨μάχες¨ σε όλα τα επίπεδα - παρεμβάσεις στη Βουλή, σε Υπουργεία και Φορείς, ακόμη και με πολιτικές συγκρούσεις – ενώ επί υπουργίας του ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες και ¨έκλεισαν¨ όλες οι εκκρεμότητες. Ενός έργου εμβληματικού και τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας και πολλαπλής χρησιμότητας για τον Νομό μας – αγροτικής, τουριστικής, περιβαλλοντικής και, γενικότερα οικονομικής: Θα αρδεύσει 150.000 στρέμματα, θα επωφεληθούν 25.000 αγρότες μας, θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και, με τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα του, θα ¨ρίξει¨ συνολικά πάνω από ένα δις στην οικονομία του Νομού μας.

Ακόμη, με τους χώρους αναψυχής που θα δημιουργηθούν με τη Λίμνη του Φράγματος, σε συνδυασμό με το Μουσείο της Πέλλας, τον Λουδία, τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Καϊμακτσαλάν, τα Λουτρά Πόζαρ κλπ, θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης, θα αυξηθεί το τουριστικό μας προϊόν, με όλα τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν συνολικά για ολόκληρο τον Νομό μας.

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΩΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ Π@Π@ΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή