Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ !!!

Ετέθη σε λειτουργία με επιτυχία ο πειραματικός μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός της εταιρίας Μ & Δ Εμμανουήλ ΟΕ, για την αξιοποίηση της πατέντας "ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ" με αριθμό διπλώματος ευρεσιτεχνίας 1009522 του Νικόλαου Εμμανουήλ.
Με την λειτουργία του πειραματικού σταθμού η εταιρία αποδεικνύει τεκμηριωμένα ότι η παραχθείσα ισχύς με την συγκεκριμένη παροχή του νερού και υψομετρικής διαφοράς είναι εξαιρετικά μεγάλη. Ο τύπος του συγκεκριμένου υδραυλικού τροχού έχει μεγάλη απόδοση (μετατρέπει σε ωφέλιμο έργο τα 80-85% της κινητικής ενέργειας του νερού).
Ο συγκεκριμένος υδραυλικός τροχός (υδροκινητήρας) όπως αναφέραμε παραπάνω έχει μεγάλο πλεονέκτημα ως προς την απόδοση λειτουργίας του, δεν μπορεί όμως να πάρει μεγάλη ποσότητα νερού (εδώ ακριβώς βασίζεται η πατέντα), ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιείται ο υδροκινητήρας μπορεί να πάρει απεριόριστες ποσότητες νερού, δημιουργώντας υδροηλεκτρικό πάρκο.
Το κατασκευαστικό κόστος των μικρών υδροηλεκτρικών κυμαίνεται περίπου 2000€ ανά KW ισχύος, το συγκεκριμένο πάρκο θα έχει πολύ πιο χαμηλό κόστος διότι:
1. Δεν θα έχει στρόβιλο
2. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός θα είναι υπαίθριος
3. Έχει πολύ μικρό κτίριο για την στέγαση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
4. Δεν χρειάζεται γερανογέφυρα
5. Δεν έχει καταθλιπτικό αγωγό μερικών χιλιομέτρων
6. Δεν χρειάζεται δεξαμενή φόρτισης με ηλεκτρονικό σταθμήμετρο και αντίστοιχη μονάδα εντός του κτηρίου που να εποπτεύει τον υδροστρόβιλο
7. Δεν απαιτείται καθαριστικό συγκρότημα απαλλαγής φερτών υλών στις περισσότερες περιπτώσεις
8. Εξ' Ολοκλήρου θα κατασκευάζεται σε μηχανουργεία της Ελλάδας
Το ανάγλυφο της Ελλάδας διαθέτει πολλά ποτάμια, είναι ιδανικό και προσφέρεται για κατασκευές από 1,5 έως 6 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Επίσης είναι πιο φιλικό απέναντι στο περιβάλλον επειδή δεν στερεί την ροή του ποταμού χιλιόμετρα, παρά μόνο ελάχιστα μέτρα από 5 έως 50 ανάλογα του τύπου κατασκευής (οριζόντια ή κατακόρυφα). Συγκριτικά, για παράδειγμα για ένα υδροηλεκτρικό πάρκο 100KW χρειάζονται μόλις 50τ.μ. ενώ αντίστοιχα σε ένα Φ/Β πάρκο 100KW απαιτούνται 3500τ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου