Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Εθελοντική Αιμοδοσία εις μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο σύλλογος εθελοντών, αιμοδοτών, αιμοπεταλιοδοτών και δωρητών μυελού των οστών «Προσφορά Ζωής» σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Ριζοχωρίου, τον Λαογραφικό Σύλλογο Ποντίων Αψάλου, την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας, τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νεοχωρίου, τον Μορφωτικό Σύλλογο Κωνσταντίας και τον Φιλαθλητικό Όμιλο Αριδαίας (Φ.Ο.Α).

Η αιμοδοσία υλοποιήθηκε στο ξενοδοχείο LIDRA στην Αριδαία όπου και έγινε λήψη δείγματος για μυελό των οστών. Στην είσοδο του ξενοδοχείου υπήρχε πλούσιο πρωινό από ποντιακά εδέσματα για τους αιμοδότες μας, τα οποία φτιάχτηκαν από τις γυναίκες των συλλόγων. Η δράση μας αυτή είχε μεγάλη επιτυχία αφού καταφέραμε να συλλέξουμε πολλές μονάδες αίματος αλλά και αρκετά δείγματα μυελού των οστών. Ακόμη ο κόσμος ενημερώθηκε για την δωρεά βλαστοκυττάρων, τα αιμοπετάλια και την δωρεά μαλλιών. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη δράση μας, τους ποντιακούς συλλόγους που συμμετείχαν μαζί μας σε όλη την οργάνωση, τις γυναίκες των συλλόγων για τα ποντιακά εδέσματα και τα κέικ, την ποτοεμπορική «Παντελίδης» για τους χυμούς, το ζαχαροπλαστείο «ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ» για τα γλυκά, το ξενοδοχείο LIDRA για την άριστη φιλοξενία και φυσικά την αιμοδοσία του Γ.Ν Έδεσσας.
Σας περιμένουμε στην επόμενη δράση μας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου 2023 (παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη) η οποία θα φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής των μικρών μας φίλων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα μας prosforazoisalmopias.gr.
Ακόμη μπορείτε να μας βρείτε στα social media και στα τηλέφωνα:
Κινητό: 6955508219
Σταθερό : 2384024497
Facebook: προσφορά ζωής
Instagram: prosforazois. aridaia
Με εκτίμηση το Δ.Σ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου