Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Ρωσία: Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι

 Έφυγε από τη ζωή ο ηγέτης ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή.

Τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρού επικριτή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ναβάλνι «αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο και σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του», μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο τις σωφρονιστικές αρχές

.

Οι ιατρικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Επί του παρόντος, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του 47χρονου Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι βρισκόταν σε φυλακή στην περιφέρεια Γιάμαλο-Νενέτσκιγ, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών για «εξτρεμιστική δράση» σε σωφρονιστικό κέντρο στην Αρκτική υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες. Οι αλυσιδωτές του δίκες και οι συνθήκες κράτησής του θεωρήθηκαν τρόποι τιμωρίας του για την εναντίωσή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον κύκλο του.

Ενημερώθηκε ο Πούτιν – Το πρώτο σχόλιο του Κρεμλίνου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με τον θάνατο του φυλακισμένου αντιφρονούντα.

Όπως πρόσθεσε, δεν έχει πληροφορίες για το θέμα.



Εκπρόσωπος Ναβάλνι: Αν αληθεύει η είδηση, τότε τον σκότωσε ο Πούτιν

Η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του και πρόσθεσε ότι ο δικηγόρος του Ναβάλνι ταξιδεύει προς την φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο.

Την ίδια δήλωση με την Γιάρμις έκανε και ο βοηθός του Ναβάλνι: «Οι ρωσικές αρχές δημοσιοποιούν μια ομολογία ότι σκότωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το επιβεβαιώσουμε ή να αποδείξουμε ότι αυτό δεν αληθεύει», έγραψε στο Χ ο Λεονίντ Βολκόφ. «Δεν έχουμε καμία βάση να πιστεύουμε την κρατική προπαγάνδα», έγραψε ο Βολκόφ προσθέτοντας ότι «αν αληθεύει η είδηση, τότε ο Πούτιν είναι αυτός που σκότωσε τον Ναβάλνι».

1 σχόλιο:

  1. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΣΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή