Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Ανδρονικου : Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι παρά πολύ σημαντικός και προς όφελος της Αλμωπίας

Η χθεσινή μου τοποθέτηση, για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ευχαριστώ τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους!

Ονομάζομαι Ανδρονίκου Κωνσταντίνος και θα ήθελα να πω δυο λόγια και για την υποψηφιότητα τη δική μου.
Παρότι νεαρός στην ηλικία, θεωρώ έχω ήδη αρκετή θητεία στα κοινά, όχι μόνο στα αυτοδιοικητικά. Έχω υπάρξει εθελοντής στο παρελθόν σε πολύ νεαρή ηλικία, έχω υπάρξει συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Αλμωπίας, και άμισθος και έμμισθος, έχω συμβάλλει αρκετά στην δημιουργία αρκετών πραγμάτων σε συνεργασία πάντα με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία.
Δεν θέλω να σταθώ πολύ στο βιογραφικό μου, το έχω κοινοποιήσει στο Προεδρείο άλλωστε και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ζητήσει. Θέλω να σταθώ σε αυτά που πολύ ορθά οι τρεις αρχηγοί των παρατάξεων έχουνε πει. Θα συμφωνήσω ότι ο θεσμός χρειάζεται ανανέωση γιατί φαίνεται από τον πολύ χαμηλό (συμπαραστατών) που εκλέγεται στην Ελλάδα, ότι έχουμε πάρα πολύ δρόμο για να υπάρξει μια ουσιαστική θέση του ΣτΔ σε κάθε Δήμο.
Αλλά ας έρθουμε λίγο στο Δήμο Αλμωπίας. Όπως ανέφερε πολύ ορθά ο Δήμαρχος, έχει πάρα πολλά προβλήματα που τα γνωρίζουμε όλοι, γιατί βλέπω ότι κάποιοι και κάποιες, δεν μιλάω φυσικά για εδώ μέσα, νομίζουν ότι όλα λύνονται
μ' ένα μαγικό ραβδί. Όχι δεν είναι έτσι. Το γνωρίζουμε όσοι θητεύσαμε είτε αιρετοί, είτε συνεργάτες, είτε οι διευθύνοντες των υπηρεσιών και οι υπάλληλοι, ότι υπάρχει πάρα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει απ' όλους. Εγώ πιστεύω ότι ο ΣτΔ είναι ένα πρόσωπο κλειδί και πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι σ' αυτό, δεν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί. Θεωρώ εαυτόν, οι εκλογές τελειώσανε, υπερκομματικό πρόσωπο, νομίζω ότι με όλους και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας και τώρα, είχαμε άριστη και αγαστή συνεργασία. Θέλω να υπάρξω ένα πρόσωπο που θα ενισχύσει κατά τον Αριστοτέλη (το θεσμό) δημοκρατικότατα και δημοτικώτατα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουνε σε αυτό αμφιβολίες, ότι δηλαδή θα μπορέσουμε να κάνουμε δουλειά.
Υπάρχουνε πάρα πολλά ζητήματα, ξαναλέω, αξιότιμο σώμα, και αγαπητοί πολίτες, που πρέπει να συνεργαστούμε άμεσα για να λυθούν. Καλή ώρα, το θέμα του Ειρηνοδικείου, το οποίο είναι μείζον. Θα μου πείτε ο ΣτΔ θα κάνει αυτή τη δουλειά; Όχι, αλλά σίγουρα ένα κομμάτι του φόρτου εργασίας (και Δόξα τω Θεώ) η συνεργασία μου με τις υπηρεσίες, κ. Ίσκου και κ. Θεοδωρίδου
και κύριοι που ήσασταν Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά την προηγούμενη θητεία ήταν άριστη και όσον αφορά την υποδοχή των πολιτών και τη συνεργασία με τις υπηρεσίες.
Θέλω την ψήφο σας, τη ζητώ, ελπίζω να υπάρξει σήμερα πρόσωπο ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί όπως όλοι τονίσατε είναι παρά πολύ σημαντικός ο θεσμός και μακάρι ότι γίνει να είναι προς όφελος της Αλμωπίας μας. Σας ευχαριστώ πολύ!
Ολόκληρη η τοποθέτηση στο πρώτο σχόλιο.

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΝΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ; ΑΠΟ 8 ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΙΣ 5 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΙ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΟΙ 5 ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή