Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κορυφώνεται η αγωνία για την Αμφίπολη: Σε λίγες ώρες θα αποκαλυφθεί όλο το ψηφιδωτό, λέει η Λίνα Μενδώνη

Κορυφώνεται η αγωνία για την Αμφίπολη: Σε λίγες ώρες θα αποκαλυφθεί όλο το ψηφιδωτό, λέει η Λίνα Μενδώνη
Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα -και όχι, πλέον, μόνο οι ειδικοί- περιμένει από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα την πλήρη αποκάλυψη του εντυπωσιακού ψηφιδωτού της Αμφίπολης. Και φαίνεται πως αυτή η ώρα πλησιάζει!
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε τα πάντα για το ψηφιδωτό, καθώς θα παρουσιαστεί ολόκληρο». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, έδωσε τις δικές τις εκτιμήσεις για το ποιος ή ποια «κρύβεται» στο ψηφιδωτό. Είπε συγκεκριμένα:
«Πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη. Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε».
Και συνέχισε λέγοντας: «Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ' όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».
Σχετικά με τον «ένοικο» του τάφου η κ. Μενδώνη τόνισε: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου