Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η παιδεία και η διαρκής βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών προηγείται των πολιτικών συσχετισμών και θέσεων
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση σήμερα (17/12), στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, Περιφερειακό Διευθυντή Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε από τον κ. Ανανιάδη για την εικόνα της εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία και ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ξεχωριστό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η προώθηση της κατασκευής νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Τα μουσικά σχολεία αποτελούν έναν επιτυχημένο εκπαιδευτικό θεσμό με σημαντική συμβολή στον τοπικό πολιτισμό και στην μουσική παιδεία της κοινωνίας που η πολιτεία οφείλει να στηρίξει και αναπτύξει.

Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της επιμόρφωσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας. Ακόμη, συζητήθηκε η πρόσφατη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την προσφορά φρούτων σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας η οποία αναμένεται να συνεχιστεί με τη συνδρομή της ΕΕ.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης και ο κ. Σερμέτης Τριαντάφυλλος, υπεύθυνος Τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου