Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση της Π.Ε. Πέλλας για την προκήρυξη τεσσάρων νέων προγραμμάτων


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014 – 2020 αποτελεί το βασικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη
 
Τέσσερις δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
 
Τα τέσσερα (4) νέα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) αφορούν την: Ενίσχυση Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την Ενίσχυση Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων – Ανάπτυξη σε νέες αγορές, Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και την Ενίσχυση Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Με αφορμή την προκήρυξη των νέων προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΣΕΣ ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ., Υπεύθυνος για τον Κεντρικό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε τη μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και συγχρηματοδοτούμενων έργων από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες.
Ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε: «Το γεγονός ότι στις δράσεις περιλαμβάνονται τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεταποίησης, δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς και, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας, να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και να διεισδύσουν σε νέες αγορές. Επίσης, σημαντική είναι η ενίσχυση αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνοντας κίνητρο στα νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν ενεργά με το επιχειρείν. Η κρίση δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες, γι’ αυτό, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε θέσει υψηλά τον πήχη των επενδύσεων και των ανταποδοτικών έργων, ώστε, να ξαναγίνει η Περιφέρειά μας η πρώτη σε απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ.  Πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους για την ανάπτυξη  της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας».
 
Στην ιστοσελίδα https://www.espa.gr/el/Pages/Default.aspx μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των προκηρύξεων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου