Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα για τη στήριξη των παραγωγών οπωροκηπευτικών

Στο τελικό στάδιο η αποζημίωση των παραγωγών ντομάτας και αγγουριού.

Σε επικοινωνία με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώθηκα ότι εγκρίθηκε ο φάκελος της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου, της παραγωγής πατάτας (καλοκαίρι - φθινόπωρο) και της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους.
Όπως γνωστοποίησα σε προηγούμενη ανακοίνωση μου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών με τη σειρά του μεταβίβασε το φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το αίτημα και έτσι δρομολογείται η αποζημίωση των παραγωγών ντομάτας και αγγουριού.
Πρόκειται για αποζημιώσεις που οφείλονται στις απώλειες που είχαν οι παραγωγοί λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου COVID-19, όπως η μείωση των συμμετεχόντων παραγωγών στις λαϊκές αγορές και η αναστολή της δραστηριότητας για αυτούς που απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.
Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η σχετική διαδικασία, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ενώ θα γίνει γνωστό και το ποσό που εγκρίνεται ανα στρέμμα για κάθε καλλιέργεια.

1 σχόλιο:

  1. ΈΛΑ ΔΙΟΝΎΣΗ ΜΗΝ ΓΊΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΡΕΠΌΡΤΕΡ ΌΠΩΣ ΟΙ ΆΛΛΟΙ.ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΎΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΆΚΕΛΟ ΠΟΥ ΕΣΤΆΛΗ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΓΚΡΙΣΗ .ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ,ΟΤΙ ΕΝΗ ΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ. ΠΑΡΑ ΛΈΕΙ ΌΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΏΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ,ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ ,ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΌΝ; ΠΡΟΔΙΔΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΑ ΣΕ ΥΠΌΛΗΨΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή