Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Εξιχνιάστηκαν κλοπές από υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο η αξία των οποίων ξεπερνά τις 240.000 ευρώ

 Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 5 αλλοδαποί άνδρες.

Είχαν αφαιρέσει μετασχηματιστές, καλώδια και λοιπό εξοπλισμό η αξία των οποίων ξεπερνά τις 240.000 ευρώ. 

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, οδήγησαν στην επ’ αυτοφώρω

σύλληψη 5 αλλοδαπών ανδρών, για κλοπές από υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άνδρες εντοπίστηκαν το βράδυ της 16 προς 17 Φεβρουαρίου 2022 σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς να προσπαθούν να αφαιρέσουν μετασχηματιστή από υποσταθμό ηλεκτρισμού χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, οι οποίοι αρχικά αντιστάθηκαν προσπαθώντας να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών, καλωδίων και λοιπού εξοπλισμού από υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια, σε διάφορες περιοχές του Κιλκίς.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπραξαν 40 κλοπές μετασχηματιστών από υποσταθμούς ηλεκτρισμού, καθώς και κλοπές καλωδίων και λοιπού εξοπλισμού από 4 αντλιοστάσια, η αξία των οποίων, μαζί με τις φθορές που προκάλεσαν, ξεπερνά τις 247.000 ευρώ.

Στον χώρο εντοπίστηκε κρυμμένο το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός κόφτης, σιδερολοστός, ιμάντας πρόσδεσης κ.α.) και 3 κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

·        https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1120480388725049

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και βίας κατά υπαλλήλων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου