Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου με την Πρόεδρο του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου

      Συζήτηση για τα θέματα του τουρισμού, αλλά και για τις χολιγουντιανές κινηματογραφικές παραγωγές που πραγματοποιούν γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος και η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.

          Η συνάντηση των κ.κ. Θάνου και Γκερέκου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

          Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΕΟΤ, ενώ εξετάστηκαν οι μορφές τουρισμού που εξυπηρετεί και μπορεί να εξυπηρετήσει στο μέλλον η Κεντρική Μακεδονία, όπως και οι προοπτικές και ευκαιρίες στον τουρισμό σε τοπικό επίπεδο, όπως αυτές προκύπτουν από τη χρονική συγκυρία. Οι κ.κ. Θάνος και Γκερέκου εξέτασαν επίσης καλές πρακτικές στον τουρισμό και συνέργειες, μέσω των οποίων μπορεί να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην τουριστική, αλλά και την πολιτιστική παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

          Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού παρουσίασε στην Πρόεδρο του ΕΟΤ τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και την ενημέρωσε για τις κινηματογραφικές παραγωγές που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη.

          Στη συνέχεια ο κ. Θάνος μαζί την κ. Γκερέκου επισκέφτηκαν τα κινηματογραφικά στούντιο της Millennium Μedia στη Θέρμη, όπου παρακολούθησαν τα τελευταία γυρίσματα της ταινίας Bricklayer και συνομίλησαν με τον πρωταγωνιστή Άαρον Έκχαρτ, τον σκηνοθέτη της ταινίας Renny Harlin, τον παραγωγό Robert Van Norden και συντελεστές της παραγωγής, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη Θεσσαλονίκη και ότι αγάπησαν την περιοχή, τονίζοντας μάλιστα ότι πλέον αισθάνονται γνήσιοι πρεσβευτές και όχι απλά επισκέπτες της Ελλάδας.

          Μετά τη συνάντηση ο κ. Θάνος δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν πλέον αναγνωρίσιμο προορισμό για μεγάλες ξένες παραγωγές. Είχα την ευκαιρία να ξεναγήσω στα υπό κατασκευή στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη  την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και να την ενημερώσω για τις συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής μας και του δυναμικού της στην υποστήριξη κινηματογραφικών παραγωγών. Επίσης τόνισα στην κ. Γκερέκου ότι με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα η Περιφέρεια ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που δημιούργησε και λειτούργησε Film Office, όπου έχουν ήδη γυριστεί τρεις μεγάλες ταινίες του Hollywood, καθώς και ελληνικές παραγωγές. Με αυτό τον τρόπο ο τόπος μας διαφημίζεται άμεσα σε όλο τον κόσμο και η περιοχή μας μπαίνει για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών, ενώ προβάλλεται και ως τουριστικός προορισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου