Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ ανακουφίζει σημαντικά τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού μας»

Σημαντική μείωση φόρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής του Λουτρακίου Αλμωπίας.

Με αφορμή την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης έφθασε φέτος κατά πολύ μειωμένος και στους πολίτες του Νομού Πέλλας (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας)

ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε σε δήλωση του στο ζήτημα της κατάργησης του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που ο ίδιος είχε θέσει επανειλημμένως στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αφού επρόκειτο για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Πέλλας, καθώς λόγω της νομικής τους μορφής, ως ατομικές επιχειρήσεις, πλήρωναν περισσότερο συμπληρωματικό φόρο σε σχέση με επιχειρήσεις άλλου νομικού καθεστώτος.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Μαζί με την υλοποίηση της προεκλογικής της δέσμευσης για μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκατέστησε και μια μεγάλη αδικία με την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση σε μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού Πέλλας, καθώς η μείωση του φόρου στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας έφθασε με αυτόν τον τρόπο μέχρι το ποσοστό του 70%.

Με την επιλογή αυτή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ευνοείται η ορθή και υγιής λειτουργία του ανταγωνισμού, καθώς πλέον δεν ισχύουν διαφορετικοί φορολογικοί όροι για ίδιας φύσεως επιχειρήσεις ενώ ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε λόγω της ενεργειακής κρίσης παρέχεται μια πολύ μεγάλη ανάσα στους ιδιοκτήτες.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι την εν λόγω αδικία είχε διορθώσει και πάλι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ψήφιση τροπολογίας το 2014, ρύθμιση που δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ την επανάφερε το 2015 επιβαρύνοντας αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις.

Προσωπικά, τόσο το 2014 κατά τη διάρκεια της πρώτης βουλευτικής μου θητείας όσο και από το 2019 και την εκλογή της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έθιξα το θέμα ως ένα από τα βασικά ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν προκειμένου να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία που είχε τις ρίζες της στην εποχή των μνημονίων και διατηρήθηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Παρακάτω ο πίνακας με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν συνολικά τον ΕΝΦΙΑ για τον Νομό Πέλλας και εμφανίζουν τη σταδιακή μείωση του φόρου μέσα από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

Πλήθος ΑΦΜ με εκκαθαριστικά Αξία Ακινήτων

1 σχόλιο:

  1. MΠPABO KATAΦEPEΣ NA MEIΩΣEIΣ TON ENΦIA. MAZI ME TON ΛAO THΣ ΠEΛΛAΣ ΘA ΣE EYΓNΩMONOYN OΛOI OI EΛΛHNEΣ. TI KANEI H ANAΣΦAΛEIA TΩN EKΛOΓΩN , ΣE ΓEΛOIOΠOIOYN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή