Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “MDF EXPO 2022”- “MEAT AND GRILL DAYS 2022” - “DAIRY EXPO 2022”- “FROZEN FOOD 2022” (Αθήνα, 12-14 Νοεμβρίου 2022) -Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις

     Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής  έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμμετάσχει στην έκθεση MDF EXPO 2022 για τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος και των προϊόντων του “MEAT & GRILL DAYS”, της γαλακτοκομίας και τυροκομίας “DAIRY EXPO”, των κατεψυγμένων προϊόντων “FROZEN FOOD” και της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας “FOOD LOGISTICS”, που θα πραγματοποιηθεί  από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα, στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

          Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει σε αυτές τις εκθέσεις  δίνοντας την ευκαιρία σε παραγωγούς της εδαφικής της επικράτειας να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.

        Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής της  Περιφέρειας  είναι η προώθηση προς την ελληνική και διεθνή αγορά των προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

          Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:

Προϊόντα κρέατος (μπιφτέκια, σουβλάκια, γύρος κ.λπ), λουκάνικα, πουλερικά, αλλαντικά, ελληνικές φάρμες, σφαγεία εμπορίας κρέατος, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γιαούρτια, gourmet delicatessen, κατεψυγμένα τρόφιμα (λαχανικά, φρούτα, προϊόντα ζύμης, θαλασσινά κ.ά.) καθώς και γενικά προϊόντα αγροδιατροφής.

        Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί, σεμινάρια, ημερίδες, επιδείξεις τεμαχισμού κρέατος και παραγωγής τυριού κ.ά., οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία στην έκθεση και στους επισκέπτες. Το εκθεσιακό αυτό γεγονός πραγματοποιείται με την υποστήριξη όλων των επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του γάλακτος και της αγροδιατροφής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

        Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας μας, με τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

1.      Κατασκευή περιπτέρου με εξοπλισμό (πάγκος, τραπέζι, καρέκλες, ράφια) σε επαρκή αριθμό που να καλύπτει τις ανάγκες των εκθετών της Περιφέρειας

2.      Διαχωριστικά πάνελ ανά εκθέτη σε διχρωμία

3.      Φωτισμός και παροχή ρεύματος στα περίπτερα

4.      Επιγραφή με επωνυμία εκθέτη/ εκτύπωση λογοτύπου/ εκτύπωση αφίσας 1μ. Χ 2,5 μ.

5.      Σήμανση περιπτέρου με τα διακριτικά της περιφέρειας και του παραγωγού

6.      Αποθήκη ατομική ανά εκθέτη

7.      Διαμόρφωση περιπτέρου της γραμματείας της περιφέρειας

8.      100 δωρεάν προσκλήσεις ανά εκθέτη

9.      Εγγραφή στον κατάλογο εκθετών και στην ψηφιακή έκθεση

10. Καινούρια μοκέτα χρώματος μπλε (ή όποιο άλλο χρώμα υποδείξει η αναθέτουσα αρχή)

11. Parking εκθετών

12. Καθημερινός καθαρισμός περιπτέρου

13. Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις

14. Συνεργείο παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων

15. Πρόσκληση σημαντικών αγοραστών για την επίσκεψη στο περίπτερο της ΠΚΜ με οργάνωση προκαθορισμένων Β2Β συναντήσεων

        Τονίζεται ότι οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Επίσης, όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

    Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό σταντ περίπου 10 τ.μ.), να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022.

        Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

- Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

        Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

                                                             

        Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.                                                                              

        Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ.  Χαρίκλεια Τσιαμπαλή, 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

                                                                  

Η φόρμα συμμετοχής επισυνάπτεται στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ

https://pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=24105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου