Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Διονύσης Σταμενίτης: «7 εκατομμύρια στον Δήμο Πέλλας από το ΥΠΕΝ για παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου»

Επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα είχε σήμερα το απόγευμα, 07 Ιουλίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, από τον οποίο ενημερώθηκε ότι το ΥΠΕΝ κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Πέλλας για ένταξη της πρότασης «Αστική Ανάπλαση στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου πόλης των Γιαννιτσών» στο Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ». Το Πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχει ως στόχο να δημιουργήσει συνθήκες αστικής αναζωογόνησης με περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Η προτεινόμενη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ για την πρόταση του Δήμου Πέλλας ανέρχεται στα 7.000.000 εκ. ευρώ.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Σήμερα έχουμε μια ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Πέλλας καθώς η πρόταση που συνέταξε και κατέθεσε στο ΥΠΕΝ έγινε δεκτή. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα αποφέρει στον Δήμο το σημαντικό ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου της πόλης των Γιαννιτσών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και στις υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας για την άρτια πρόταση και τη διεκδίκηση της ένταξης της στο Πρόγραμμα του ΥΠΕΝ. Από την πλευρά μου, πάντοτε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, παρακολούθησα στενά όλη τη διαδικασία και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Σκρέκα για τη συνεργασία μας αλλά και για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε στο εν λόγω ζήτημα. Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι οι συνεργασίες και οι συντονισμένες προσπάθειες μόνο οφέλη μπορούν να έχουν για τον τόπο μας και για τους πολίτες».

 

 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ΠAPAMYΘI MYΘI MYΘI TO KOYKI KAI TO PEBIΘI. ΠPΩTON H ΦΩTOΓPAΦIA EINAI ΠAΛIA AΠO ΣYNANTHΣH ΓIA AΛΛO ΘEMA XΩPIΣ AΠOTEΛEΣMA. ΔEYTEPON OYΔEΠOTE EΓINE ANAΦOPA ΓIA TO ΣYΓKEKPIMENO ΘEMA AΠO KANENAN .EKΛOΓEΣ ΓAP. AΛΛA ΓAPΓAPA ΔEN TO KANOYME KAI AΠOKAΛYΠTOYME TO ΠAPAMYΘI. ENA AΠO TA ΠOΛΛA ΔEΛTIA TOY ΠOY ΘA EINAI ANAMETAΔOΣH ΔEΛTIO YΠOYPΓEIOY H ΨEMATA. MHΔEN AΠO MHΔEN= MHΔEN !!! XAXAXA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή