Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

«Πρόγραμμα εμβολιασμών της άγριας πανίδας για την ανοσοποίηση της έναντι του ιού της λύσσας κατά τη φθινοπωρινή εκστρατεία του 2022».

 Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 488/68659-15.03.2022 (ΑΔΑ: ΨΚ2Τ4653ΠΓ-ΥΛΒ) απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 
Με το παρόν έγγραφο, σας ενημερώνουμε σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών της φθινοπωρινής εκστρατείας του 2022 για την ανοσοποίηση της άγριας πανίδας έναντι του ιού της λύσσας, με εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων.
Οι ρίψεις αναμένεται να ξεκινήσουν την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022.
Το χρονοδιάγραμμα της φθινοπωρινής εκστρατείας του 2022 έχει ως εξής:
Έναρξη την 11η Οκτωβρίου 2022 από την αερολέσχη της Ξάνθης: Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, έξι (6) αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν ρίψεις για τέσσερις (4) έως έξι (6) πτητικές ημέρες, που θα καλύψουν όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και τα ανατολικά τμήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·      Στη συνέχεια, μετάβαση στην αερολέσχη Παναγίτσας Έδεσσας, περίπου στις 15-17 Οκτωβρίου: Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, έξι (6) αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν ρίψεις για τέσσερις (4) έως έξι (6) πτητικές ημέρες, καλύπτοντας περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τις βόρειες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·      Μετάβαση στην αερολέσχη της Αγρινίου, με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης τις 20-21 Οκτωβρίου: Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, έξι (6) αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν πτήσεις για δύο (2) πτητικές ημέρες και θα καλύψουν τις βόρειες περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου.
 
Με βάση το χρονοδιάγραμμα που παρατέθηκε, και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις, έντονη ομίχλη, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις), ή αεροπορικών απαγορεύσεων (NOTAM), η φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού του 2022 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου του 2022.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου