Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ · ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ

Αν και κλινήρης από την Κυριακή το βράδυ με ίωση και πυρετό ο Γιώργος Καρασμάνης από σήμερα το πρωί είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, και ενημερώνεται για τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε η χθεσινοβραδυνή θεομηνία στην Αριδαία σε δημόσιες υποδομές, καταστήματα, υπόγεια και αγροκτήματα.

Το πρωί ο πρώην Υπουργός επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον ενημέρωσε για την έκταση και το μέγεθος των ζημιών και πήρε τη διαβεβαίωση ότι: Από κοινού με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο

, θα συνδράμουν άμεσα με μέτρα στήριξης για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημερώθηκε και από τον Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την υποχώρηση αναχώματος, με συνέπεια να πλημμυρίσει ο Κάμπος της ευρύτερης περιοχής της Σκύδρας και των γειτονικών χωριών, και ότι δίνεται πραγματικά μεγάλη ¨μάχη¨ ώστε η ζημιά στο ανάχωμα να αποκατασταθεί.

Η χθεσινή καταστροφή επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτό που ο Γιώργος Καρασμάνης ¨φωνάζει¨ εδώ και χρόνια: Ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης θα είναι όλο και συχνότερες και όλο και πιο καταστροφικές. Και ότι πρέπει – πάση θυσία – να ενισχυθούν οι υπάρχουσες υποδομές και, παράλληλα, να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλέγμα ισχυροποίησης και αποτελεσματικότητας του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος. Δράσεις τις οποίες ως Υπουργός, ορισμένες εξ αυτών είχε υλοποιήσει.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρασμάνης είχε ραντεβού σήμερα το απόγευμα στις 5 με τον Αναπληρωτή Υπουργός Στέλιο Πέτσα το οποίο και ανέβαλε λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ !!! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ !!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ Υπουργε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή