Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2023 (Τρίτη, 9 Μαΐου 2023)


Με το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/08-04-1999) η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού. Για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων Κατοχής, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, τη
ν Τρίτη 9 Μαΐου 2023 σε ολόκληρη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι εξής εκδηλώσεις:

αΓενικός σημαιοστολισμός, από ώρα 08.00 π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου στις 9 Μαΐου 2023

.

2. Ειδικότερα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

α. Ώρα 10.00’: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (Γ΄ Σώμα Στρατού).

β. Ώρα 10.15’: Κατάθεση στεφάνων στο Σερβικό Μνημείο στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ, επί της οδού Λαγκαδά)

γ. Ώρα 11.30’ : Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Παρασκευής Πατουλίδου, στο χώρο του Ελληνικού Μνημείου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ, επί της οδού Λαγκαδά) και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους: Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Προξένους, Διοικητή του Γ΄Σώματος Στρατού, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχειου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους Αντιστασιακών και λοιπών Οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση.

δ. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών, από τη δύση του ήλιου της 9ης Μαΐου έως τις πρωινές ώρες της επόμενης.


Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 και στις έδρες των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν επίσημη Δοξολογία, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, που θα εκφωνηθεί μετά το πέρας της Δοξολογίας (στο χώρο του μνημείου) και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και όποιο Νομικό Πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου